Woningbouw in al onze dorpen, maar hoe doe je dat?

Bereik je nu een ‘Vitaal Platteland’ door het bouwen van huizen of door het hebben van een gezellig verenigingsleven of door het hebben van een fantastisch sportcomplex of door het hebben van een kerk en/of kroeg ?

© VVD Koggenland

VVD Koggenland meent dat dit alles met elkaar samenhangt. Men wil zich graag vestigen in een aantrekkelijk dorp. Maar deze discussie is ook ‘het kip en het ei’ verhaal. Want zonder woningen geen mensen, geen verenigingen, geen leefbaarheid.

Om die reden zet VVD Koggenland in op een ‘integrale’ aanpak, dus aandacht voor alle facetten van een vitaal platteland en natuurlijk hoort woningbouw daar ook bij, is volgens ons zelfs een essentiële voorwaarde.

 

VVD Koggenland is voor het bevorderen van eigen woningbezit: In elk dorp moeten er voldoende koopwoningen zijn voor starters en gezinnen, maar ook voor ouderen.

De gemeente moet starters ondersteunen door het aanbieden van startersleningen.

Het woningbouwbeleid moet worden afgestemd op de vraag: maatwerk en keuzevrijheid bij de bouw van koopwoningen en woningen in de vrije huursector staan voorop.

Collectief- Particulier-Opdrachtgeverschap en consumentgericht bouwen willen we ondersteunen.

Voor de bouw (naar behoefte) van huurwoningen kan het woningbouwbedrijf van de gemeente een rol spelen.

 

Dus: Woningbouw naar behoefte, in al onze dorpen !


Wil jij meepraten met VVD Koggenland? Wordt dan gratis lid van 'Vrienden van VVD Koggenland' via Facebook en laat je stem horen! Vrienden van VVD Koggenland worden?